Det krävs inget bygglov för att uppföra eller bygga till ett attefallshus, men däremot krävs det i de flesta fall en anmälan till byggnadsnämnden. Om attefallshuset ska användas som komplementbostadshus krävs alltid anmälan. Om en komplementbyggnad ändras så att den blir ett komplementbostadshus är även detta en anmälningspliktig åtgärd.

Ett startbesked krävs för att få börja bygga och ett slutbesked krävs för att få ta byggnaden i bruk i de fall en anmälan krävs.
Källa: Boverket 
En komplementbyggnad är en fristående byggnad som inte är huvudbyggnad. Det kan exempelvis vara ett attefallshus, garage, friggebod, gäststuga, växthus, förråd eller poolhus. Du får ha kök och badrum i en komplementbostad men huset ska inte användas för att bo i.  

Ett komplementbostadshus är också en fristående byggnad som inte är huvudbyggnaden. Det ska dock användas för att bo i, i form av permanentboende, uthyrningsbostad eller fritidshus.
Källa: Villaägarna

Våra hus tillverkas i Sverige i fabrik.

Vi använder oss av ledande byggmaterialtillverkare som garanterar och tillhandahåller material av högsta kvalitet, vilket är nödvändigt för tillverkning av kvalitativa modulprodukter.Nordli Hus AB fullföljer hela konstruktions- och leveransprocessen. Ett logistikteam övervakar och genomför leveransen i enlighet med reglerna för transportföretag. Vi tar också hand om anskaffning av vägtillstånd (om såna behövs) och ser till att modulerna/stommarna levereras vid rätt tid och plats.

Installation och montering av modulerna/stommarna utförs enligt utvecklade instruktioner av oss på plats. Eftersom modulerna tillverkas nästintill färdigställda på produktionsenheten, förkortas därmed monteringsprocessen till ett minimum. Vid en förberedd husgrund kan montering/resning av stommarna till huset ta bara några timmar.

Efter stomrest hus färdigställs resten invändigt av oss på plats tills huset är klart och nyckelfärdigt.

Efter ditt val av hus från Nordli Hus AB blir nästa steg att planera vilken grund din husbyggnad ska vila på. Husen går att få på både gjuten platta, markskruv eller plintar.

Nordli Hus AB har ett samarbete med Sluta Gräv AB och kan erbjuda dig ett stabilt markfundament på markskruv.

Oavsett om du vill bygga ett Attefallshus, en friggebod, förråd eller en bastu kräver varje bygge en stabil grund. Att gräva ner betongplintar kan dock vara både tungt och slitsamt.

Med markskruv från Sluta Gräv slipper ni det tunga grävarbetet!

  • Enkelt och bekvämt – Sluta Gräv sätter markskruven på bara en dag och ni slipper grävarbetet.  

  • Miljövänligt alternativ – markskruv släpper ut 60% mindre koldioxid jämfört med betongplint. 

  • Minimal påverkan på omgivningen – inga stora grävmaskiner som förstör trädgården. 

  • Tryggt val – Kvalitativt markfundament. 

  • Årstiden spelar ingen roll – markskruv kan installeras året om.

  • Smart och smidigt – markskruv installeras enkelt med specialmaskiner av Sluta Grävs auktoriserade installatörer.

Har ni frågor angående grundläggning med markskruv är ni välkomna att ta kontakt Sluta Gräv på 010–110 34 02. Uppge att ditt byggprojekt gäller Nordli Hus AB.
Ja, det är de.


Ja, det gör vi.

Tillverkade modulära hem får mellan 2 år till 5-års garanti på modulära konstruktioner och 2-års garanti på modulära utrustningar och använda material.
Vi har för närvarande ungefär 4-5 månaders leveranstid. Detta kan ändras beroende på trycket i vår fabrik.

Vi har under hela processen kontakt med er som kund för ni ska vara informerade om vad som händer i hela processen. Vårt mål är självklart att ni ska få njuta av ert nya hus så fort som möjligt.
Det är väldigt enkelt:

Man väljer ut ett hus man önskar köpa och vi skriver en offert. När man bestämt sig för ett köp så skrivs ett köpekontrakt.

Fakturering sker i etapper inför varje ny fas av byggandet och sista faktureringen är efter besiktning av huset när det står på plats.Betalning sker i etapper enligt 3-stegsmodellen:

Vid godkänt köpeavtal betalas 35% (handpenning). Därefter innan påbörjad produktion betalas 60% och slutligen efter slutbesiktning av det färdiga huset på plats resterande 5%.

Nordli Hus AB använder Swedbank.
Några exempel: Transportkostnader, kommunens avgifter, kranlyft på plats vid tomt, plintgrund/markskuv och ev markberedning och anslutning av el/va på tomten. 
Om du inte har fått något svarsmail ber vi dig att först titta i skräpposten.

Tyvärr händer det fortfarande ibland att vårt bekräftelse mail anses vara reklam. Detta stämmer inte och är troligtvis p.g.a. av spamfilterinställningar från emailleverantören. Tyvärr finns det inget vi kan göra för att förhindra detta.